POSTIMEHE REPORTAAŽ. Franciscuse visiit Leetu kujunes suureks kommunismiohvrite mälestamiseks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus Vilniuse Okupatsioonide ja Vabadusvõitluste Muuseumi ees asuva kommunismiohvrite mälestusmärgi juures. 
Paavst Franciscus Vilniuse Okupatsioonide ja Vabadusvõitluste Muuseumi ees asuva kommunismiohvrite mälestusmärgi juures. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Laupäeva hommikul kell kuus paavsti lennuki turistiklassi kardinate taga kannatlikult oodanud press – 58 Vatikani akrediteeritud ajakirjanikku ja kaheksa baltlast – sai esimese märgi sellest, et Franciscus on samas ruumis, veidi pärast kella seitset, kui nende telefonides piiksatas fotosõnum Vatikani pressiesindajalt.

Seal ta seisis. Paavst istmeridade vahel, teisel pool kardinat – esialgu vaid pildil. Õhkutõus, ringisebimine, esimesed tutvumised kolleegidega ja arutelud, mida võiksid tähendada ühed või teised sõnad tolle päeva kõnedes, mille ajakirjanikud ette kätte olid saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles