Norra vahistas spioneerimises kahtlustatud Vene kodaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei
Norra politsei Foto: SCANPIX

Norras vahistati Vene kodanik kahtlustatuna spioneerimises parlamendis korraldatud seminari ajal, teatas Norra luureteenistus pühapäeval.

51-aastane venelane võeti kinni reedel ja teda kahtlustatakse «ebaseaduslikus luuretegevuses», edastas meedia. Süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni kolmeaastane vangistus.

«Mees võeti kinni reede õhtul Oslo lennujaamas ja jäeti laupäeval kaheks nädalaks vahi alla,» ütles Norra siseluureteenistuse PST kommunikatsioonijuht Trond Hugubakken AFP-le.

Venelast kahtlustatakse spioneerimises parlamentidevahelise seminari ajal, millel 34 riigi esindajad arutasid digiteerimisega seotud küsimusi.

Vene suursaadik Norras Teimuraz Ramišvili kritiseeris vahistamist, öeldes oma Facebooki kontol, et see korraldati «naeruväärsel ettekäändel».

Vene diplomaatiline allikas teatas varem pühapäeval, et Norra võimud teavitasid Moskvat ametlikult Vene kodaniku vahistamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles