Navalnõi peeti vanglast vabanemisel uuesti kinni (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi kinnipidamine täna hommikul.
Aleksei Navalnõi kinnipidamine täna hommikul. Foto: Vasily Maximov / AFP / Scanpix

Loata meeleavalduse korraldamise eest 30-päevast karistust kandnud Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi peeti täna vanglast vabanemisel uuesti kinni, teatas tema kõneisik.

«Aleksei Navalnõi peeti vangla juures kinni ja viidi politseijaoskonda,» kirjutas Kira Jarmõš Twitteris. Sama kinnitas ka Navalnõi liitlane Leonid Volkov.

Jarmõši sõnul ootab Navalnõid süüdistus inimestele kehalisi vigastusi põhjustanud meeleavalduse korraldamises ning teda võib oodata kuni 20-päevane vangistus. Navalnõi peaks kohtu ette astuma tänase päeva jooksul, lisas Jarmõš.

Täna lõppenud vangistus mõisteti Navalnõile 28. jaanuaril korraldatud meeleavalduse eest. Moskvas ja ka teistes Venemaa linnades toimunud kogunemised tõid tänavatele tuhandeid inimesi, kes protesteerisid president Vladimir Putini vastu. 

Navalnõi süüdistas võime enda vanglasse saatmises eesmärgiga takistada tal korraldamast 9. septembril meeleavaldust pensioniea tõstmise vastu. Sel kuul toimunud meeleavalduste käigus peeti üle Venemaa kinni rohkem kui 1000 inimest. 

Foto: Dmitry Serebryakov / AP / Scanpix
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles