Uuring: eestlased vahetavad oma autosid lõunanaabritest tihemini (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ainult 20 protsenti Eesti, Läti ja Leedu elanikest tunnistasid, et sõidavad oma autoga kauem kui viis aastat. Seevastu viimase aasta jooksul on oma autot uuendanud ligi 40 prosenti Eesti ning veidi üle 30 protsendi Läti ja Leedu elanikest.

Autot vahetades eelistab suurem osa eestlastest osta kas uue või peaaegu uue (kuni kolm aastat vana) auto. Vanemad autod pakuvad rohkem huvi Läti ja Leedu elanikele ulatudes keskmiselt 40 protsendini, teatas SEB.

«Eesti uute autode müügi – ja teenindamisega seotud sektor on täna väga aktiivne, mida kinnitab ka Maanteeameti uute autode müügistatistika. Arvestades rahvaarvu ja uute sõiduautode müügistatistikat Balti riikides, siis kindlasti on kõige suurem kasvupotentsiaal Leedus, kus senise trendi jätkudes peaks uute autode müük ületama Eesti tulemuse,» kinnitas uuringu tulemusi AS SEB Liisingu juhatuse liige Rein Karofeld.

«Küll aga on sõiduauto liising Eesti tarbija jaoks oluliselt igapäevasem toode kui seda teistes balti riikides ja sellega me selgelt eristume,» lisas Karofeld.

Vaatamata sellele, et Eesti elanike seas on kasutuses üsna uued autod, plaanib ikkagi 40 protsenti Eesti küsitluses osalejatest lähima paari aasta jooksul oma liiklusvahendit uuendada. Pooled vastanutest on kinnitanud, et esialgu valivad nad auto, mis meeldima hakkab, ja alles seejärel kaaluvad oma finantsvõimalusi.

SEB Liisingu Eestis, Lätis ja Leedus läbi viidud autoostu– ja kasutamisharjumuste teemaline uuringu teostas ettevõte Norstat juunis ja juulis 2018. Uuring hõlmas üle 3100 vastaja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles