Moe õllevabrik alustas eksporti Kasahstani

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani poole liikuva rekka laadimistööd.
Kasahstani poole liikuva rekka laadimistööd. Foto: Moe õllevabrik

Möödunud reedel hakkas Lääne-Virumaalt Moest Kasahstani suunas liikuma 15 000 liitrine käsitööõllede laadung. Moe õllevabriku ühe omaniku Sven Ivanovi sõnul on tegu esimese õllekogusega plaanitavast mahukamast koostööst selle kauge turuga.

«Kava kohaselt hakkame Kasashtani eksportima vähemalt 15 000 liitrit käsitööõlut igas kuus. Koostöö käivitamine võttis oodatust mõned kuud rohkem aega, sest alkoholi impordiks vajalike erinevate lubade ja litsentside saamine venis omajagu. Nüüd on paberimajandus korras ning kauba eest täies mahus ettemaks samuti laekunud. Plaanide kohaselt kasvab Kasahstan meil Venemaa järel suuruselt teiseks ekspordituruks,» selgitas Sven Ivanov pressiteates.

Moe õllevabrik laiendas käesoleval aastal oma pruulikoda ning suudab nüüd toota kuni 500 000 liitrit õlut aastas. Eksporditegevuse laiendamiseks võib aga ka nendest tootmismahtudest juba lähitulevikus väheseks jääda.

«Kasahstani lähevad meie Muddise uue seeria õlled Phobia New York Lager, Phobia Gold ja  Phobia Dark. See uus seeria ongi eelkõige just eksporturgude jaoks loodud. Arvestades Eesti viimaste aastate aktsiisipoliitikat on ekspordimahtude kasvatamine ja uute turgude leidmine ainuke võimalus ellu jääda,» lisas Moe õllevabriku juht.

Moe käsitööõllede vabrik on tegutsenud ligemale kolm aastat. Muddis kaubamärki kandvad õlled jõudsid turule juba 2014. aastal, kuid oma tehase puudumisel pruuliti neid esialgu renditud seadmetel teistes pruulikodades. Samas õlletootmise traditsioon on Moel juba ammune, sest Moel pruuliti õlut ka aastatel 1886-1914 ja seda sisuliselt samades ruumides kus tänasel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles