Eesti peab end maailma küberturvalisimaks riigiks (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Sihtasutus E-riigi Akadeemia (EGA) nimetab maailma riikide küberturvalisuse indeksis (NCSI)  Eestit 107 riigi hulgas parimaks, järgnevad Prantsusmaa ja Saksamaa.

«Hetkel on Eesti tõus esimeseks seotud eelkõige küberväejuhatuse loomisega Eesti Kaitseväes. See kasvatas riigi küberturvalisuse reitingut märgatavalt ning viis Eesti 5 punktiga Prantsusmaast ja Saksamaast ette,» selgitas EGA küberturvalisuse indeksi meeskonna juht Raul Rikk.

Rikk märkis, et indeksi hinnang põhineb läbipaistval metoodikal. «Oleme indeksi hinnangute aluseks olevad andmed avalikustanud, et võimaldada kõigil saada kinnitust hinnangute objektiivsusele. Ühe riigi teisele eelistamine on välistatud,» märkis Rikk.

Indeksi järgi on kümme kõige küberturvalisemat riiki Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Slovakkia, Singapur, Soome, Leedu, Hispaania, Ühendkuningriigid ja Tšehhi.

Hetkel sisaldab indeks 107 riigi küberturvalisuse andmeid. Indeksiga on võimalik tutvuda veebilehel https://ncsi.ega.ee.

E-riigi Akadeemia loodud indeks mõõdab riikide küberturvalisuse taset ning määratleb valdkonnad riikide küberturvalisuse arendamiseks. Lisaks annab indeks ülevaate riikide valmisolekust ennetada küberintsidente ja – kuritegusid ning tulla nendega toime.  Riikide küberturvalisuse indeksi väljatöötamist rahastas Eesti välisministeerium.

E-riigi Akadeemia on sihtasutus, mille kutsusid 2002. aastal ellu ÜRO arenguprogramm, Avatud Ühiskonna Instituut ning Eesti valitsus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles