Allikas: USA asejustiitsminister Rosensteini võib oodata vallandamine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asejustiitsminister Rod Rosenstein.
USA asejustiitsminister Rod Rosenstein. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

USA asejustiitsminister Rod Rosenstein on teel Valgesse Majja ning ta ootab, et ta vallandatakse, ütles asjaga kursis olev allikas täna uudisteagentuurile Associated Press.

Allikas ütles seda pärast president Donald Trumpi kriitilisi märkusi aseministri suunal.

Ülejäänud USA meedia kajastab samuti Rosensteini eelseisvat visiiti Valgesse Majja, kuid kanalites pole üheselt mõista, kas ta vallandatakse või ta lahkub ise ametist.

Päevaleht New York Times kirjutas eelmisel nädalal, et Rosenstein pakkus eelmisel aastal välja mõtte lindistada salaja Trumpi väljaütlemisi, paljastamaks administratsioonis valitsenud kaos. Lisaks olevat Rosenstein teistele ametnikele rääkinud põhiseaduse punktist, mille abil saaks Trumpi ametist tagandada.

Väljaande andmetel tegi Rosenstein taolisi ettepanekuid 2017. aasta kevadel, kui Trump vallandas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhi James Comey. Rosenstein rääkis New York Timesi väitel sellest kohtumistel ja kõnelustel mitmete justiitsministeeriumi ja FBI ametnikega.

Rosenstein lükkas ajalehe väited ametlikus avalduses tagasi.

Tal on tähtis roll eriprokurör Robert Muelleri uurimise üle järelevalve pidamises. Mueller uurib, kas Trumpi valimiskampaania ja Venemaa üritasid koos mõjutada 2016. aasta presidendivalimisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles