Siim Kuresoo: kas oleme valmis paavsti kliimasõnumiks ja suudame muutuda?   (8)

Siim Kuresoo
, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kuresoo
Siim Kuresoo Foto: Eestimaa Looduse Fond

Sarnaselt Eestisse saabuva paavstiga on ka Eesti riigil ning selle elanikel aeg mõista kliimakriisi tegelikku tõsidust ja hakata tegutsema, kirjutab Eestimaa Looduse Fondi juhatuse aseesimees Siim Kuresoo.

Ka Franciscuse sõnutsi ei saa keegi, kes eitab keskkonnakriisi tõsidust ja kõrvalejäänute kannatusi, väita, et ehitab paremat tulevikku noortele.

Põlevkivienergeetikast saab loobuda, kui tunnistame selle möödapääsmatust ning asume otsima sünergiat julgeoleku, keskkonnakaitse ning makromajanduse eesmärkide vahel. Metsandust saab ümber korraldada nõnda, et metsad aitaksid kohe kliimakriisi leevendamisele kaasa – seda eelkõige raiemahte vähendades.

Põllumajandus saab anda panuse juba alates uuest hooajast, näiteks künnipäeva valides ning alates uuest rahastusperioodist kliimasõbralikke meetmeid rakendades.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles