125-aastane mees jagab pika eluea saladusi ja oma maagilise tervisetee retsepti

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Scanpix

Kes meist ei tahaks pikka ja õnnelikku elu? Loe, milliseid tarkusi on sellel 125-aastasel mehel jagada. 

Pika eluea puhul mängivad geenid rolli kõigest 30 protsendi ulatuses, kõik ülejäänu on sinu enda kätes. Olulised on harjumused, keskkond, toitumine ja elustiil. 

125-aastane Liibanonist pärit Suliman Al-Mul on äärmiselt energiline meesterahvas, kes teeb süüa, aitab oma nooremat naist majapidamistöödes, jalutab igapäevaselt kaks milli ja tema noorim laps on 7-aastane. Suliman on abielus olnud kaks korda ja kokku on tal seitse last, kirjutab Blind Fold.

Tema nõuanne pikaks eluks on süüa tervislikult ja kvaliteetset toitu, vältida ebatervislikku ja olla distsiplineeritud. «Saladus peitub toidu kvaliteedis ja söömise distsipliinis. Ma söön nii palju, kui on tarvis ja ei võta toitu, mille koostisaineid ma ei tea ning hoian eemale tööstuslikest õlidest. Puhas oliiviõli, mesi ja kitsevõi on hea tervise ja pika eluea eliksiirid ja peaksid olema iga toidukorra keskmes,» jagab 125-aastane mees oma tarkusi. 

Suliman armastab väga ka teed juua ja jagab oma maagilise tervisetee retsepti, mis tema sõnul äratab ka surnud üles. Selle erilise tee jaoks tuleb kokku segada hariliku jaanikaunapuu kaunad, tüümian, kinoa ja aniis ning panna nad kuuma keevasse vette. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles