Marko Aavikule maksis uue ameti haltuura tegemine (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Aavik.
Marko Aavik. Foto: Justiitsministeerium

ERRi andmeil otsustas justiitsministeeriumi endine asekantsler Marko Aavik andmekaitse inspektsiooni peadirektori kohast loobuda, sest käis välismaal eraviisiliselt koolitusi tehes raha teenimas, kuid vormistas need lähetustena ja ministeeriumit oma tegevusest ei teavitanud.

Postimehe allika sõnul ei kajastanud Marko Aaviku huvide deklaratsioon kõiki tema tulusid.

Riigitöötajate palgatabeli järgi oli justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku kogupalk 2017. aastal 52 818,03 eurot. Vaadates aga Marko Aaviku 2017. aasta huvide deklaratsiooni, kus peaks kajastuma kõik asekantsleri teenitud lisatasud, on Aaviku aastatuluks märgitud 54 914,62 eurot. See tähendaks seda, et eksperdina rahvusvahelises koostöös osalemise eest sai ta palka umbes 2000 eurot, mis ei ole lähedalseisva allika sõnul reaalne.   

«Marko Aavik on ise avalikkusele viidanud küsimuste kohta, mis puudutavad neid erinevaid lisasissetulekuid ja sellega seoses püstitanud niisugust usalduse küsimust,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu ERRile reedel.

Teisipäeval ütles Reinsalu, et ilmnesid asjaolud, mis olid seotud usaldusega ja pärast kaalumist Marko Aavik ise otsustas mitte sellesse ametisse asuda.

«Marko Aavik ise on sellele osundanud, et see puudutas teatud teenistussuhte asjaolusid,» ütles Reinsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles