Pildid: saksa Oktoberfesti kaunitarid, kes kannavad dirndleid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Baieris toimub 22. septembrist kuni 7. oktoobrini iga-aastane õllefestival Oktoberfest, mis on populaarne nii sakslaste kui turistide seas.

Suur osa festivalikülastajaid kannavad saksa rahvarõivaid, milleks meestel on lühikesed nahkpüksid, kuub, põlvikud ja kaabu ning naistel dirndl.

Oktoberfesti naised dirndlites
Oktoberfesti naised dirndlites Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

Ka sel aastal on näha Oktoberfesti naiskülastajaid nii seksikates kui traditsioonilisemates dirndlites, mida on erinevates värvides.

Oktoberfesti naised dirndlites
Oktoberfesti naised dirndlites Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

Enne Oktoberfesti kritiseerisid mitmed tuntud sakslased, et suure õllepeo külastavad naisturistid kannavad eriti just viimastel aastatel riideid, mis on liiga paljastavad ja jätavad kandjast litsaka mulje.

Oktoberfesti naine dirndlis
Oktoberfesti naine dirndlis Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

«Liiga suure dekolteega ja liiga minid dirndlid jätavad meie traditsioonilisest festivalist halva mulje ja kahjustavad mainet. Seega peaks naisturistid arvestama meie kultuuri ja traditsioonidega, mitte neid omatahtsi ümber tegema. Klassikaline dirndl ei ole paljastav,» selgitasid traditsioonide hoidjad.

Oktoberfesti naine dirndlis
Oktoberfesti naine dirndlis Foto: CHRISTOF STACHE / AFP/Scanpix

Dirndl on naisterõivas, mida kantakse Austrias, Saksamaal Baieris ja Lõuna-Tirooli aladel. See põhineb Alpide talunaiste rõivastel.

Tegemist on kleidiga, millel on pluusi lõikega ülemine osa, mille peal on pihik ning seelikulõikeline alumine osa, mis ulatub allapoole põlve. Kleidi ees on ka põll.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles