Volikogu liige vastutab

Astrid Hindriks
, MTÜ Kodanikujulgus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga jõgi noolib Vana-Pärnu kalmistu alust kallast ning kevadise jääminekuga võivad kadunukesed asuda mereteele.
Sauga jõgi noolib Vana-Pärnu kalmistu alust kallast ning kevadise jääminekuga võivad kadunukesed asuda mereteele. Foto: Lilli Tölp

Aeg oleks kuulata kogukonna hoiatust: Vana-Pärnu kalmistu hakkab kaduma ajalukku. Kõigil selle sajandi kohtumistel linnaisadega on Vana-Pärnu kalmistu halba seisu esile tõstetud. Kes ei tea Vana-Pärnu kalmistu probleemidest, lugegu 24. juuli Pärnu Postimehest artiklit “Kalmistu vajub jõkke, linn kehitab õlgu” koos fotodega. Ainuke lahendus on Vana-Pärnu kalmistu ja Sauga jõe vahele kaldakindlustuse ehitamine, mida linna juhtkond peab kulukaks.

Linnavolikogu liikmete lauale jõuab Pärnu linna arengukava kuni 2035. aastani. Ma ei näe selles dokumendis mingit viidet kalmistutele. Iga volikogu liige peaks teadma, et kui objekt pole arengu-, tegevus- ega investeeringute kavas, pole sellele võimalik taotleda rahastust Eesti riigilt või Euroopa fondidest.

Volikogu liikmed, hääletage arengukavva esivanemate mälestust hoidvad kalmistud!
Astrid Hindriks, MTÜ Kodanikujulgus

Aastaid on püsinud probleem, et Vana-Pärnu kalmistut nilpsab Sauga jõgi. Vana-Pärnu kalmistu on eeldata­vasti kasutusse võetud 15. sajandil ja see on kogukonnale väga tähtis. Kui me juba nüüd selle peale ei mõtle ja laseme Sauga jõel kalmistut edasi limpsida, on suur osa esivanematest koos kirstudega 2035. aastaks merele seilanud.

Volikogu liikmed, hääletage arengukavva esivanemate mälestust hoidvad kalmistud! See on teie vastutus tulevaste põlvkondade ees. Ajalugu näitab, et rahvas, kes oma esivanemaid ei austa, jääb ajaloole jalgu. Tulevad uued rahvad tugevama rahvustundega, mille märgistamiseks ehitavad oma kultuuriruumi kultushooned, ­toovad kaasa enda uskumused ja esivanemate austamise süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles