Vene motomehed toetavad Rogozini ideed slaavlaste pataljonist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin koos Ööhuntide liidri Aleksandr Zaldostanoviga tänavu augustis Novorossiiskis.
Peaminister Vladimir Putin koos Ööhuntide liidri Aleksandr Zaldostanoviga tänavu augustis Novorossiiskis. Foto: SCANPIX

Vene motoklubi Ööhundid liider Aleksandr Zaldostanov alias Kirurg asus toetama ideed moodustada Prantsuse Võõrleegioni eeskujul Venemaale slaavlaste pataljon.

Slaavlaste pataljoni ideega tuli esimest korda lagedale Venemaa alaline esindaja NATO juured Dmitri Rogozin, kes tõstatas selle 16. novembril kohtumisel kaitseministri Anatoli Serdjukoviga, vahendas Interfax.

Rogozini sõnul saaksid sellises üksuses teenida serblased, bulgaarlased ja teiste slaavi rahvaste esindajad.

Varem jõudis meediasse uudis sellest, et enam kui 20 000 Kosovo serblast esitasid avalduse Vene kodakondsuse saamiseks.

«Slaavlaste pataljoni moodustamisega me reageerime Kosovo serblaste abipalvele. Serblasi hüljates jääme ilma oma kõige lähematest sõpradest,» kommenteeris Zaldostanov.

Motoklubi liidri sõnul on Venemaa missiooniks toetada «ustavaid liitlasi ja usuvendi», kuna kõik õigeusklikud slaavi rahvad peavad kokku hoidma.

Zaldostanov rääkis, et Ööhundid tahtsid serblaste sooviavaldusest kuuldes taotleda oma Serbia kodakondsust. Ta lisas, et Serbias ja Makedoonias on juba loodud selle motoklubi esindused.

Ööhundid ei väljenda poliitikahuvi esimest korda. Nende kokkutulekuid on mitmel korral külastanud näiteks ka peaminister Vladimir Putin. Tänavu augustis peetud kogunemisel nimetas Putin motomehi «vendadeks» ja kiitis neid selle eest, et nad ei unusta möödunud aastate sangarlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles