Saksa katoliku kirik avaldas seksuaalkuritegude ulatuse (2)

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa katoliku kiriku juht kardinal Reinhard Marx (paremal) palus eile vaimulike nimel vabandust aastakümnete jooksul toime pandud laste seksuaalse väärkohtlemise eest ja nõudis kurjategijate karistamist.
Saksa katoliku kiriku juht kardinal Reinhard Marx (paremal) palus eile vaimulike nimel vabandust aastakümnete jooksul toime pandud laste seksuaalse väärkohtlemise eest ja nõudis kurjategijate karistamist. Foto: Armando Babani/EPA/Scanpix

Esimest korda Baltimaade visiidi ajal mainis paavst Franciscus katoliku kiriku seksuaalskandaale eile Tallinnas. Ta tegi seda vaid paar tundi enne, kui Fulda linnas toimunud Saksa piiskoppide konverentsil avalikustati järjekordne katoliku kiriku seksuaalkuritegusid paljastav raport, mille järgi sooritas 68 aasta vältel 1670 Saksa katoliku vaimulikku seksuaalkuritegusid 3677 alaealise ohvri kallal.

Saksamaa katoliku kirikus aset leidnud pedofiiliajuhtumid lisavad niigi mainekahju all kannatavale katoliku kirikule veelgi survet tutvustada reformiplaane, millega lahendada vaimulike seksuaalse moraaliga seotud probleeme.

Seejuures on siiani enim kõneldud tsölibaadikohustuse tühistamisest ja võimalusest lubada preestritel abielluda. Saksamaa katoliku kirik on lubanud oma kirikureformi ettepanekud avaldada neljapäeval, kui lõppeb piiskoppide konverents Fuldas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles