Nafta hinnad jätkavad rekordilist tõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftatanker Marseille'i lähedal.
Naftatanker Marseille'i lähedal. Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS

New Yorgi ja Londoni toorainebörsidel kerkisid nafta hinnad teisipäeval veelgi suurematesse kõrgustesse.

Toornaftatehingute hind New Yorgi börsil liikus 20 sendi võrra ülespoole, lõpetades päeva tasemel 72,08 dollarit barreli eest.

Brenti hind tõusis teisipäeval 67 senti, sulgudes tasemel 81,87 dollarit barrelist. Brent ületas 81 dollari piiri esmaspäeval, püstitades nii viimase nelja aasta rekordi. Viimati maksis Brenti toornafta nii palju 2014. aasta novembris, kui hind jõudis 81,16 dollarini barreli kohta.

USA president Donald Trump nõudis teisipäeval naftaühenduselt OPEC naftahindade langetamist ja ühenduses olevatelt USA liitlasriikidelt suuremat panust sõjalisse kaitsesse.

Järsu hinnatõusu taga on naftakartelli OPEC pühapäevane kogunemine Alžeeria pealinnas Alžiiris, kus otsustati, et vaatamata Iraani tarnete vähenemisele USA sanktsioonide tõttu, tootmist hetkel rohkem siiski ei suurendata. OPECi komitee ütles pühapäeval tehtud avalduses, et on rahul praeguse naftaturu olukorraga ning üldise tasakaaluga pakkumise ja nõudluse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles