Daimleri pikaaegne tegevjuht paneb ameti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieter Zetsche.
Dieter Zetsche. Foto: Soren Andersson/TT / TT NEWS AGENCY

Saksa autotootja Daimleri pikaaegne tegevjuht Dieter Zetsche lahkub tuleva aasta kevadel ametist, teatas ettevõte kolmapäeval.

Daimleri teatel astub Zetsche, kes on firma tegevjuht olnud alates 2006. aastast, tagasi nii Daimleri juhatuse esimehe kui Mercedes-Benz Carsi tegevjuhi ametitest 2019. aasta 22. mail ja tema koha võtab üle Ola Kallenius, kes on praegu juhatuse liige ja Mercedes-Benzi arendusjuht.

Zetschel on keelatud kahe aasta vältel asuda ettevõttes juhatuse välisele töökohale, kuid 2021. aastal plaanitakse temast teha kontserni nõukogu liige.

Teade langeb ajale, kui Daimler ja Saksa autotööstus laiemalt on silmitsi diiselautode emissioonipettuse skandaaliga, mille tulemusel kehtestati Euroopas rangemad emissioonireeglid ja mitmed Saksa linnad plaanivad keelata kesklinnas vanemate diiselautode kasutamise.

Sel aastal oli skandaali tulemusel Daimler tagasi kutsuma ka 774 000 autot, et eemaldada neilt illegaalne tarkvara, mis oli mõeldud emissiooninäitude võltsimiseks regulatiivsete testide ajal.

Samuti teatas Euroopa Komisjon möödunud nädalal, et on sellega seoses alustanud Volkswageni, BMW ja Daimleri põhjalikku uurimist, kahtlustades neid kartelli moodustamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles