Taani kohus jättis Peter Madseni eluaegse vanglakaristuse jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen.
Peter Madsen. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Ida-Taani apellatsioonikohus lükkas täna tagasi Rootsi ajakirjaniku Kim Walli tapmise eest süüdi mõistetud Taani leiutaja Peter Madseni apellatsiooni ning jättis jõusse tema eluaegse vanglakaristuse.

Prokuratuuri teatel tuli eluaegne vangistus jõusse jätta, kuna sooritatud teo motiiv oli seksuaalne ning kuritegu ettekavatsetud.

Taanis tähendab eluaegne vangistus tavaliselt 16 aasta pikkust vangistust, kuid seda on võimalik pikendada.

Madsen (47) taotles apellatsiooniga ajaliselt piiratud, mitte pikendatavat karistust, kuid ei vaidlustanud süüdimõistvat kohtuotsust.

«Mul on Kimi sugulaste ees juhtunu pärast kohutavalt kahju,» ütles Madsen kohtusaalis, kus olid kohal ka Walli vanemad.

Madsen mõisteti süüdi teda eelmise aasta 10. augustil intervjueerima tulnud Walli tapmises oma allveelaeva pardal, tema keha tükeldamises ja kehaosade merre viskamises.

Süüdistajad väitsid kohtus, et 30-aastase Walli tapmine oli seotud Madseni seksuaalfantaasiatega, ta nautis videoid, kus naisi piinati, jõhkralt tapeti ja tükeldati.

Madsen muutis uurimise ajal korduvalt oma versiooni sündmustest. Ta väitis, et Walli surm oli õnnetus, millega temal polnud midagi pistmist. Esialgu rääkis ta politseile, et allveelaeva luuk kukkus Wallile kogemata pähe. Peahaava aga ei leitud.

Naise surma täpset põhjust ei õnnestunud kohtuekspertidel välja selgitada, lahkamistulemuste põhjal oletatakse, et ta suri lämbumise tõttu või kuna tal lõigati kõri läbi.

Madsen on viimase kümne aasta jooksul 15. inimene, kes on Taanis eluks ajaks vangi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles