Trumpi ülemkohtunikukandidaat sai kolmanda süüdistuse seksuaalses väärkohtlemises (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemkohtunikukandidaadiks nimetatud Brett Kavanaugh.
Ülemkohtunikukandidaadiks nimetatud Brett Kavanaugh. Foto: Jacquelyn Martin / AP / Scanpix

USA president Donald Trumpi poolt ülemkohtunikukandidaadiks nimetatud Brett Kavanaugh sai täna kolmanda süüdistuse seoses väidetava seksuaalse väärkohtlemisega.

Täna avaldas Julie Swetnick, et koges Kavanaugh poolset seksuaalset väärkohtlemist 1980. aastate alguses keskkooliõpilasena.

Swetnicki sõnul tarbis Kavanaugh pidudel suures koguses alkoholi, käitus tüdrukutega, teiste hulgas ka temaga, solvavalt ja agressiivselt ning silitas ja krabas neid ilma loata.

Samuti avaldas naine, et langes 1982. aastal aset leidnud peol grupivägistamise ohvriks. Väidetavalt viibis sellel peol ka Kavanaugh.

Tegemist on juba kolmanda seksuaalse väärkohtlemise süüdistusega Trumpi ülemkohtunikukandidaadi suunas.

Esimesena tuli oma looga avalikkuse ette Palo Alto ülikooli psühholoogiaprofessor Christine Baley Ford, kes süüdistab Kavanaugh'd seksuaalses rünnakus ühel peol 1980. aastate algul, kui mõlemad olid keskkoolis. Ford oli tollal 15- ja Kavanaugh 17-aastane.

Seejärel süüdistas meest Deborah Ramirez, kes õppis Kavanaugh'ga koos Yale'i ülikoolis. 53-aastane Ramirez ütles ajalehele New Yorker, et Kavanaugh paljastas end tema ees ühel peol Yale'i ülikoolis 1980. aastatel ja surus oma suguelundid tema näo vastu.

Neid süüdistusi on Kavanaugh eitanud ja see pole pannud teda ülemkohtunikuks kandideerimisest loobuma. 

Ta ütles, et süüdistused kahe naise seksuaalses ründamises rohkem kui 30 aastat tagasi on osa alusetust tegelaskuju tapmisest viimasel minutil eesmärgiga sundida ta oma kandidatuuri tagasi võtma.

«See on selgemast selgemal kujul laim,» ütles Kavanaugh avalduses senati õiguskomiteele. «Ma ei lase end hirmutada sellest protsessist taanduma.»

USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Li Muzi / CHINE NOUVELLE / SIPA / Scanpix

Valge Maja on asunud Kavanaugh poolele ning väitnud, et süüdistused on osa demokraatide poolt korraldatud laimukampaaniast. 

Ülemkohtunikuks saamiseks tuleb Kavanaugh'l esmalt saada Senati õiguskomitee heakskiit ning siis juba positiivne hinnang tervelt senatilt. Senatikomitee hääletab Kavanaughi üle reedel.

Demokraadid on süüdistuste valguses kutsunud üles Kavanaugh ametisse kinnitamine peatama ja tema vastu esitatud süüdistusi uurima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles