Kindral Terras: Venemaa üheks strateegiliseks eesmärgiks on NATO ühtsuse mõrastamine (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinnas peetud Balti riikide julgeolekukonverentsil esinenud kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ütles, et Venemaa strateegiline eesmärk on nii oma relvajõudude moderniseerimise kui ka NATO nõrgestamise läbi alliansi ühtsuse mõrastamine.

Kindral Terrase sõnul tuleb NATO liikmesriikidel ja kogu läänemaailmal seista silmitsi üha süveneva Venemaa poolt mahitatava infosõjaga. Tallinnas toimunud iga-aastase Balti julgeolekukonverentsi lõppsõnas rõhutas kaitseväe juhataja ka vajadust realistlike ja läbiharjutatud kaitseplaanide järele. 

«Viimase kolme NATO tippkohtumise tulemused on oma koosmõjus käegakatsutavad. Liitlased on oma relvajõududuga Eesti territooriumil loomas heidutust ja tagamas kaitset. Sellelt pinnalt peame edasi liikuma NATO tugevdusjõudude planeerimisega,» ütles kindral Terras ja lisas, et Venemaa relvajõudude kiire ning mahuka moderniseerimise taustal tuleb NATO riikidel rohkem panna rõhku oma relvastusprogrammide kaasajastamisele, kaasates vahendeid ja ekspertiisi erasfäärist. 

Balti julgeolekukonverentsi korraldab rahvusvaheline kaitseuuringute keskus koostöös kaitseministeeriumiga juba üheksandat aastat. Ühepäevase konverentsi teemadeks on transatlantilised suhted, liitlaste kaitsekulud ja Balti riikide julgeoleku tugevdamine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles