Trump röövis New Yorgis kogu tähelepanu (2)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõvasti hilinenud president Donald Trump pidi oma kõne esitamiseks kannatlikult ootama Ecuadori riigipea sõnavõtu lõppu.
Kõvasti hilinenud president Donald Trump pidi oma kõne esitamiseks kannatlikult ootama Ecuadori riigipea sõnavõtu lõppu. Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

ÜRO Peaassambleel röövis sarnaselt eelmise aastaga kogu tähelepanu USA riigipea Donald Trump, kes jäi teisipäeval esmalt hiljaks omaenda kõnele ning siis kritiseeris sõnavõtus teravalt USA vaenlasi ja otsustas riikidevahelise koostöö vaimses kodus kõigile teada anda, mida sellest arvab.

Oma kõne plaanitud algusajal alles Trump Towerist Peaassamblee poole teele asunud presidendi asemel pidi kõnepulti tõusma seega Ecuadori president Lenín Moreno. Plaanitust pool tundi hiljem maailma liidrite ees kõnelema hakanud Trump alustas sellise enesekiitusega, et uskujatel ei jääks mingit kahtlust, et ta kuulub George Washingtoni, Abraham Lincolni ja Franklin D. Roosevelti kõrval USA ajaloo suurimate presidentide sekka.

«Vähem kui kahe aastaga on minu administratsioon saavutanud rohkem kui peaaegu ükskõik milline administratsioon meie riigi ajaloos,» väitis Trump kõne esimesel minutil. Pikk pai iseendale pälvis publikult naerupahvaku, mis sundis Trumpi korraks vakatama. «Ma ei oodanud sellist reaktsiooni, kuid see on okei,» lisas president mõni hetk hiljem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles