Sipilä sõnul Medvedeviga Airiston Helmist ei räägitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipilä ja Dmitri Medvedevi kohtumine.
Juha Sipilä ja Dmitri Medvedevi kohtumine. Foto: Dmitri Astakhov/TASS/Scanpix

Soome peaministri Juha Sipilä sõnul kolmapäevasel kohtumisel Venemaa peaministri Dmitri Medvedeviga Airiston Helmi kriminaaluurimisest ei räägitud, sest see on pooleli.

Sipilä kinnitusel ei mõjuta juhtum Soome ja Venemaa vahelisi suhteid.

Soome peaminister lisas pressikonverentsil, et talle pole laekunud informatsiooni, mille põhjal oleks Soomel vaja paluda Venemaalt abi juhtumi uurimises.

Medvedev on öelnud, et kui Soome vajab juriidilist abi, siis seda ka korrakohaselt võimaldatakse.

Soome kohus vangistas teisipäeval ettevõtte Airiston Helmi juhatuse venelasest liikme, keda kahtlustatakse rahapesus ja maksupettuses. Mees eitab süüdistust.

Päris-Soome alamastme kohus otsustas, et mees läheb vangi, sest teda on «põhjust kahtlustada» kuriteos. See tähendab, et politsei peab pikema vangistuse saamiseks esitama veel süütõendeid.

Kohus otsustas teisipäeval, et paneb vangi ka ettevõttega seotud eestlase, keda samuti kahtlustatakse rahapesus ja maksupettuses. Tema ametiaeg ettevõtte juhatuses lõppes 2016. aastal.

Kohus arutab mõlema vangistuse jätkumist 2. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles