Trump sarjas Venemaad ja Iraani Damaskuse veretööde toetamise eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

USA president Donald Trump süüdistas kolmapäeval ÜRO Julgeolekunõukogus Venemaad ja Iraani Süüria presidendi Bashar al-Assadi brutaalse sõja toetamises.

"Süüria režiimi veretööd teevad võimalikuks Venemaa ja Iraan," ütles massihävitusrelvade leviku tõkestamisele pühendatud julgeolekunõukogu istungit juhatanud Trump.

Trump oli päev varem hoiatanud, et kui Süüria režiim kasutab riigi kodusõjas uuesti keemiarelva, siis USA vastab.

"Süürias vältav tragöödia on südantmurdev. Meie ühised eesmärgid peavad olema sõjalise konflikti deeskaleerimine koos poliitilise lahendusega, mis austab Süüria rahva tahet," ütles Trump ÜRO Peaassambleel.

"Kutsume üles andma jõudu ÜRO juhitud rahuprotsessile. Aga olge kindlad, et USA vastab, kui ( Süüria presidendi Bashar) Assadi režiim kasutab keemiarelvi," lisas ta.

USA on Süüria valitsusvägesid rünnanud keemiarelva kasutamise tõttu kaks korda.

Idlibi provints ja sellega külgnevad maapiirkonnad on suurim ja üks vähestest piirkondadest, mida jätkuvalt kontrollivad Süüria valitsusvastased rühmitused. Assad on nüüd keskendunud Idlibi toomise tagasi Damaskuse kontrolli alla ja tema üksused asusid septembri algusest piirkonda rohkem pommitama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles