Venemaa legendaarse rokkmuusiku Viktor Tsoi pass müüdi üheksa miljoni rubla eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tsoi
Viktor Tsoi Foto: Kmit / RIA Novosti/Scanpix

Venemaa legendaarse rokkmuusiku Viktor Tsoi, kes oli menubändi Kino juht, pass müüdi oksjonil üheksa miljoni rubla (üle 116 000 euro) eest.

RIA Novosti teatel oli tegemist passiga, mis anti Nõukogude Liidus välja 1979. aastal, kui Tsoi oli 16-aastane. Muusiku sõbrad leidsid selle passi pärast ta surma Peterburis Rubinsteini tänava korterist.

Tsoi asjade oksjoni korraldanud oksjonimaja Litfond esindaja Sergei Burmistovi teatel on tegemist autentse passiga, neil on selle kohta Venemaa siseministeeriumi kinnitus. Passi alghinnaks oli 2,5 miljonit rubla.

Lisaks passile müüdi sel oksjonil veel Tsoi märkmik, milles on mitmete tuntud vene muusikute telefoninumbrid ning avaldamata pala käsikiri. Märkmiku eest maksti kolm miljonit rubla (ligi 39 000 eurot) ja laulu «Tahan muutust!» eest 3,6 miljonit rubla (üle 46 000 euro).

Passi ja teised asjad ostnud isik ei soovinud oma isikut avaldada.

Korea juurtega Viktor Tsoi (1962 – 1990) oli vene rokkmuusik, kes 1982. aastal asutas Leningradis ansambli Kino.  

Viktor Tsoi
Viktor Tsoi Foto: Photo ITAR-TASS / COVI/Scanpix

Kino oli tegev kakeksa aastat kuni Tsoi surmani 1990. aastal. Tuntud muusik kaotas elu 15. augustil 1990 Lätis Sloka-Talsi maanteel liiklusõnnetuses, jäädes roolis magama.

Ta sõitis kiirusega 130 kilomeetrit tunnis, põrgates kokku Ikarus 250 bussiga. Tsoi hukkus sündmuskohal.

Vene noored leinamas 1990. aastal hukkunud Viktor Tsoid
Vene noored leinamas 1990. aastal hukkunud Viktor Tsoid Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles