Pühapäeval teevad Eesti tipprestoranid head SOS Lasteküla lastele

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Enda tehtud toit on üle kõige!“ ütlesid SOS Lasteküla lapsed.
„Enda tehtud toit on üle kõige!“ ütlesid SOS Lasteküla lapsed. Foto: SOS Lastekülade Eesti Ühing

Saabuval pühapäeval annetavad mitmed meie parimatest restoranidest kümnendiku oma tulust SOS Lastekülade laste hariduse toetamiseks. Kui tunned, et tahad ja saad aidata, vaata üle projektis osalevate restoranide nimekiri. Aitamine võib vahel olla imelihtne!

Saabuval pühapäeval, 30. septembril kingib 29 Eesti tipprestorani 10% kõikidest selle päeva arvetest SOS Lasteküla laste hariduse toetuseks.

«Heateo tegemine on vahel üllatavalt lihtne. Tuleb vaid minna sõprade või perega kampaaniaga liitunud restorani, süüa head toitu ning heategu ongi tehtud,» ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. 

Heategevuslikul Restoranidepäeval kogutud rahaga toetatakse lapsi, kes vajavad hariduse omandamisel lisaabi. SOS Lastekülas kasvab üle 200 kooliealise lapse, kellest paljude jaoks on õppimine äärmiselt keeruline. 

Oro sõnul on selle põhjuseks tihtipeale põhjuseks lüngad teadmistes, sest aastaid pole suudetud koolikohustust täita ning nii on kaduma läinud ka koolirõõm. «SOS Lasteküla jaoks on hariduse omandamine aga kõige alus,» täpsustas Oro.

Iga laps peab saama õppida vastavalt oma võimetele. «Meie SOS-emad teevad kõik, et last aidata, kuid vajavad selleks ka erispetsialistide – abiõpetaja, logopeedi ja psühholoogi tuge. Paraku napib pere-eelarves selliseks lisatoeks rahalisi võimalusi,» selgitas Oro. 

Toimub juba neljandat korda

Heategevuslik Restoranidepäev toimub neljandat korda ning paljud restoranid on kampaanias osalenud algusest peale.

«Carmen Grupp on pereettevõte ning lapsed ja nende heaolu on meie jaoks väga olulised,» ütles Carmen Cafe ning restoranide Saku Gastro, Korsten Armastus & Hea Toit ja Maarjamäe perenaine Relika Tiik-Koppa.

«On ääretult tore, et SOS Lasteküla on ellu kutsunud sellise päeva, kus restoranid saavad anda panuse lastekülas kasvavate laste heaolu suurendamisse. Kui meile neli aastat tagasi tehti ettepanek restoraniprojektis osaleda, ei mõelnud me sekunditki. Muidugi teeme ära!» rääkis Tiik-Koppa lisades, et kui selle ettevõtmise läbi suudetakse üheskoos tuua väikestele inimestele taas koolirõõmu, siis on see ettevõtjaile parim tänu, mis olla saab.

Sind ootavad head tegema Chedi, Mon Repos, Tchaikovsky, Ore, Kaks Kokka, Umami, Leib, Resto ja Aed, NOA, Tuljak, Platz, Villa Thai, Ingver, Ginger, Carmen Cafe Rotermanni, Carmen Cafe Kentmanni, Maarjamäe restoran, Carmen Cafe Filmimuuseum, Hobujaama Vapiano, Mimosa, Monaco, Radisson Blu Sky Hotel Sky Lobby Baar & Lounge24, Gianni, Komeet, Farm, Spot, Olde Hansa, Kopli Resto, Kalamajakas, Washoku Story.

Osalevate restoranide aadressid ning täpsed asukohad leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles