Skvernelis: mustanahalist last kritiseerinud leedulased on kaabakad (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavsti Leedus tervitanud lapsed.
Paavsti Leedus tervitanud lapsed. Foto: VATICAN MEDIA / REUTERS/Scanpix

Leedu peaminister Saulius Skvernelis kutsus kaabakateks inimesi, kes olid pahased, kuna tumedanahaline tüdruk valiti nädalavahetusel Vilniuse lennujaamas paavsti tervitama.

«Selliste väljendite kasutamine lapse vastu on põlastusväärne,» ütles Skvernelis raadiojaamale Žinių radijas. Valitsusjuht viitas tulisele vestlusele sotsiaalmeedias, kus arutati, kas teistsuguse nahavärviga vanemate laps võib riiki esindada.

«Kui ta mind kuuleb, siis ma julgustan teda neid jälke inimesi mitte kuulama, neid kaabakaid (nii ma neid kutsun), olema õnnelik oma õpingute pärast, oma klassikaaslaste ja sõprade pärast ning jätta terveks eluks meelde, kuidas ta tervitas paavsti ja esindas Leedut,» ütles peaminister.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis. 
Leedu peaminister Saulius Skvernelis. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP

«Sellised inimesed ei ole minu jaoks enam inimesed. Ma arvan, et nad on vähimad leedulaste seast,» lisas Skvernelis last tema nahavärvi pärast sarjanud inimeste kohta.

Paavsti vastuvõtu korraldanud isikute sõnul oli tüdruk katoliku kooli õpilane, kelle ema on leedulane ja isa välismaalane. Laps valiti välja, kuna ta räägib veatult itaalia keelt.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles