Briti miljonäri ja tema tailannast abikaasa võika mõrva taga oli peretüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan ja Nott Hoggi surnukehade väljakaevamistööd.
Alan ja Nott Hoggi surnukehade väljakaevamistööd. Foto: AP/Scanpix

Šotimaalt pärit rikka ärimehe Alan Hoggi ja tema tailannast abikaasa Nott Hoggi mõrvadele eelnenud päevade jooksul muutus viimase läbisaamine vennaga, väljakannatamatult halvaks, vahendab Guardian.

Nott Hoggi lemmikvend Warut Satchakit elas koos abielupaariga nende Tais asuvas kodus 20 aastat ja töötas seal peaaednikuna, hooldas taimi, puuviljaistandust, kanu ja 15 lehma. Mitme naabri sõnul töötasid nad 15 hektari suurusel krundil õlg-õlga kõrval, kuid vahel tekkis ka vaidlusi.

Selle nädala alguses teatas Tai politsei, et mõrvaga seoses arreteeriti neli meest ja üks neist oli naise vend Satchakit.

64-aastane Alan Hogg ning tema abikaasa, 61-aastane Nott Hogg, läksid kaduma eelmisel neljapäeval oma Phrae provintsis asuvast kodust ega ilmunud lähedalasuvas Chiang Mai linnas kokkulepitud kohtumisele oma sõpradega.

Paari kodust leiti kraanikausist ning basseini lähedalt verejälgi. Paistis, et verd olevat üritatud ära pühkida. Samas polnud surnukehadest märkigi ning naise telefon laadis ajal, mil politsei nende koju jõudis. Abielupaari elutud kehad avastati maetuna nende oma aiast.

Nott Hoggi noorim vend, 53-aastane Thanom Suddan tunnistas, et õde plaanis 63-aastase venna majast välja visata, sest konflikt muutus väljakannatamatuks.

«Ta külastas mind laupäeval enne oma surma, et öelda, et ei suuda Warutti (Satchakit) enam taluda,» meenutas Suddan. «Ta tekitas liiga palju vaidlusi ja oli aia eest hoolitsemisel lohakaks muutunud. Ta ei öelnud neile isegi, et koerad surid.»

«Õde ütles mulle, et palu vennal lahkuda,» sõnas Suddan ja lisas, et läbisaamine Alan Hoggi ja Satchakiti vahel olevat samuti mitmete aastate ja väikeste vaidluste tõttu halvenenud.

«Warut (Satchakit) ja Nott (Hogg) olid nii lähedased, lähedasemad kui me ülejäänud. Nad tegid kõike koos,» märkis Suddan. «Ta oli nende heaks töötanud enam kui 20 aastat ja tal polnud kuskile minna. Ta poleks ka uut tööd saanud, sest ta on vana.»

Suddani sõnul ei näinud õde mingil määral oma elu pärast kartvat.

Politsei sõnul asus Satchakit aga kaks nädalat enne mõrvu õe ja tema abikaasa tapmiseks otsima palgamõrvarit ja nõustus kolmele mehele maksma 50 000 bahti (1300 eurot).

Üks meestest hüppas viimasel hetkel alt ära. Kaks ülejäänut aga kohtusid Satchakitiga Hoggide juures ja asusid abielupaari kõrvaldama. Kõigepealt tappis üks neist šotlasest ärimehe, kes söötis oma aias tiigi ääres parte. Teine sidus kinni Nott Hoggi ja toimetas ta garaaži, kus viimase vend ta mutrivõtmega surnuks peksis.  

Seejärel maeti laibad aeda kaevatud aukudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles