Supo: Lääne-Euroopas vabastatakse peagi 200 terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Hamburgis ajutise kinnipidamiskoha ees.
Politseinikud Hamburgis ajutise kinnipidamiskoha ees. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix

Soome kaitsepolitsei juht teatas, et järgmise paari aasta jooksul vabastatakse Lääne-Euroopa vanglatest ligi 200 terrorismis süüdi mõistetud isikut.

«Kahjuks ei pruugi need inimesed olla vanglas viibitud aja jooksul oma mõtteviisi muutnud,» sõnas Supo juhataja Antti Pelttari. «Veelgi enam, nad võivad olla loonud organiseeritud kuritegevuse võrgustikud.»

Eile parlamendi ees kõnelenud Pelttari sõnul ei ole praegu näha faktoreid, mis terroriohtu vähendaks.

«Nüüd, kus äärmusliikumine ISIS kaotab toetust, otsivad uut indu isehakanud terroristid ja terrorivõrgustikud,» lisas kaitsepolitsei ülem.

Lisaks on Pelttari sõnul hulgaliselt potentsiaalseid mentoreid, kes võivad tegeleda inimeste radikaliseerimisega, samas kui internet võimaldab terrorivõrgustikel vabalt levida.

Praegu on Supo jälgimise all 370 isikut. Kaitsepolitsei juht märkis, et praegu kujutavad avalikule julgeolekule kõige suuremat ohtu need, kes on saanud terroripropaganda sihtmärkideks.

Lisaks kujutavad julgeolekuriski konfliktipiirkondadest Euroopasse naasvad sõdalased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles