Õunte pealt ühendasutust looma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehaaniline ühendamine tähendab ka seda, et 1. jaanuarist ei pea keskkonnainspektorid vana embleemiga vormi kappi ära panema, vaid saavad neid edasi kanda.
Mehaaniline ühendamine tähendab ka seda, et 1. jaanuarist ei pea keskkonnainspektorid vana embleemiga vormi kappi ära panema, vaid saavad neid edasi kanda. Foto: Arvo Meeks

Ministeerium tunnistab, et keskkonnaameti ja -inspektsiooni liitmine 1. jaanuariks on puhtalt mehaaniline – kõigepealt tehakse ära ja siis vaadatakse edasi.

Mõttekoja Praxis projektijuhi Rauno Vinni sõnul toob kiirustamine kaasa riski, et teenuste kvaliteet hoopis kannatab ning kannatada saab riigireformi enda usaldusväärsus. «Pelgalt mehaanilise liitmise ja puuduliku analüüsi puhul jääb selgusetuks, kas ja kuidas tagatakse, et muutusega kaasneks ka kvalitatiivne hüpe asutuste töös,» lausus Vinni.

«Rahandusministeeriumi suurte reformide juhised ja tegelik elu praegusel juhul kokku ei lähe ning seega ei ole reform ka kooskõlas muutuste juhtimise hea tavaga, mille järgi analüüs peaks eelnema tegudele,» lisas Praxise ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles