Kataloonia eksliider Puigdemont käivitab uue partei (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont Foto: Markku Ulander/AP/Scanpix

Kataloonia endine president Carles Puigdemont käivitab 27. oktoobril uue partei, teatas tema kõneisik neljapäeval.

«Partei peamine eesmärk in viia ellu 1. oktoobri mandaat,» ütles Puigdemonti kõneisik Toni Morral ajakirjanikele, viidates eelmise aasta 1. oktoobril korraldatud iseseisvusreferendumile, mida kasutati mõni nädal hiljem lahkulöömiskatse õigustamiseks.

«Kui see eesmärk on saavutatud, ei ole sellel organisatsioonil enam mõtet ja see saadetakse laiali,» lisas ta, kuid ei täpsustanud, kuidas eesmärki saavutada kavatsetakse.

Uus partei, mida toetab ka Puigdemonti mantlipärija Quim Torra, väidab, et tal on juba 50 000 toetajat. Erakonna eesmärk on tuua kokku Kataloonia separatistid, kes on praegu jagunenud kolme erineva parlamendifraktsiooni vahel.

Arvamusuuringud näitavad, et Kataloonia 7,5 miljonit elanikku on iseseisvuse küsimuses lõhestunud, kuid valdav enamus toetab seadusliku referendumi korraldamist, et see küsimus ära otsustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles