Olari Taal: Eesti töösturite tulevik on tume (7)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal räägib ettevõtjate poolt asutatud Riigireformijate SAst.
Olari Taal räägib ettevõtjate poolt asutatud Riigireformijate SAst. Foto: Jarek Jõepera

Tark välisinvestor Eesti tootvasse tööstusesse enam naljalt ei investeeri, kuna üleliigsed seadusepügalad ja vähene vaba tööjõud on viimastel aastatel märkimisväärselt vähendanud tootva tööstuse jätkusuutlikkust, leiab ettevõtja ja ühiskonna vaatleja Olari Taal.

Äripäevale antud usutluses tõdeb Taal, et Eesti tööjõuturg vajab üha enam välisspetsialiste ja vabade töökäte puuduses vaevleva tööjõuturu turgutamiseks ei tasu ära põlata ära ka ida poolt saabuvaid inimesi.

Noortel soovitab ta esimese asjana täpselt mõelda, kas ta ikka tahab saada ettevõtjaks. «See tähendab esimene kümmekond aastat enesesalgamist, kuni 80-tunniseid töönädalaid, stressi ja konflikte partnerite ja alluvatega, mida pead kogu aeg maandama ja mis ei tohi välja paista. Sa pead väga täpselt kõik need asjad läbi mõtlema,» rääkis Taal.

Loe Äripäevast.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles