Kunstigaleriid ja prügikasti tootjad ehk TalTechi nimekaimud üle maailma (10)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo.
Fotol Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kui kodumaalt on Tallinna Tehnikaülikooli uue lühendi TalTech’i nimekaime veel keeruline leida, siis laias maailmas on see nimi üsnagi levinud.  

«Jõuline ja eristuv nimi on küll ainult üks väike osa kogu identiteedist ja mainest, aga siiski oluline,»  kirjeldas rektor Jaak Aaviksoo eelmisel nädalal Tallinna Tehnikaülikooli lühinime TTÜ vahetust TalTechi vastu.

Taltech.com veebileheküljelt vaatab aga meie Tehnikaülikooli asemel vastu TAL Technologies. Tegemist on USA-s Philadelphias tegutseva andmehõive- ja turvakoodide tarkvara pakkuva ettevõtega, mis on juba 1985. aastast alates klientidele erinevaid tarkvaralahendusi loonud.

Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides asub ka TalTech Alliance nimeline mittetulundusühing. Tallahassees tegutsev MTÜ ühendab tehnoloogia valdkonna ettevõtjaid ja koole, kes soovivad panustada innovatsiooni. TalTech Alliance’i eesmärgiks on teha Tallahassest Florida tehnoloogia pealinn.

Foto: Kuvatõmmis

TalTech’i nime kandvaid ettevõtteid leiab aga ka lähemalt. Taltech Engineering Holdings on 1984. aastal asutatud Dublini tootmisettevõte, kus toodetakse nii prügikaste, valgusteid, tööriistariiuleid, kui muud vajalikku. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad teiste seas näiteks Microsoft, Siemens ja Vodafone.

Foto: Kuvatõmmis

Tallinna Tehnikaülikooli lühendi nimekaimuks on ka Taltech’i nime kandev Tšehhi tootmisettevõte. Brnos asuv Taltech on arvatavasti suunatud kohalikele klientidele, sest inglise keelset infot ettevõtte koduleheküljel ei leidu.  

Foto: Kuvatõmmis

Naabrite poolakate Taltech Engineering loob ning uuendab tööstusautomaatika süsteeme.

Foto: Kuvatõmmis

Vahelduseks kõigile tehnoloogia ettevõtetele asub Rio de Janeiro aga hoopis TalTechi nime kandev kunstigalerii. 

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles