Tormi pärast jagus päästjatel tööd üle Eesti (1)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu. Foto on illustreeriv.
Murdunud puu. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ehkki ilmateenistus lubas tänaseks, et Oslo lähistelt liigub väga aktiivne osatsüklon üle Läänemere itta, rauges torm öösel ning ennustatud keerulised ilmaolud jäid olemata. Päästjatele jagus tormikahjude tõttu tööd sellest hoolimata. 

Täna hommikul kella 10 seisuga oli ööpäeva jooksul tormikahjude tõttu päästeameti poole üle Eesti kokku pöördutud 77 korral.  

Ööpäeva jooksul tuli põhja päästekeskuse päästajatel tugevast tuulest tekitatud kahjudega tegeleda  kokku 21 korral. Väljakutsetest 14 tehti pealinnas, ülejäänud seitse Harjumaal. 

Ida päästekeskuse poole pöörduti tuulekahjude tõttu 22 korral, üheksa väljakutset oli Lääne-Virumaal, 13 Ida-Virumaal. 

Lõuna päästekeskusele teavitatu tormikahjudest 14 korral. Enim ehk neli väljakutset oli Võrmumaal, Viljandimaal paluti päästajate abi kolmel korral, Tartu- ja Valgamaal kahel ning Põlve- ja Jõgevamaal ühel korral. 

Lääne päästekeskusele anti tugevast tuulest tekitatud kahjudest teada 20 korral. Enamik väljakutseid (14) tuli Pärnumaalt, Raplamaal oli neli, Järvamaal kolm ja Hiiumaal üks väljakutse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles