Prokuratuur kahtlustab Saksa politseijuhti inimröövis (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa politseiameti juht Dieter Romann.
Saksamaa politseiameti juht Dieter Romann. Foto: EPA/ Scanpix

Saksamaal on prokuratuur alustanud kriminaalmenetlust, mille raames kahtlustatakse liiduvabariigi föderaalse politseiameti juhti inimröövis.

Uurimine sai alguse seoses politseiameti juhi Dieter Romanni reisiga Iraaki, mille eesmärk oli tuua Saksamaale vägistamises ja mõrvas kahtlustatud Iraagi kodanik. Paraku ei kooskõlastatud kahtlusaluse üleandmist Iraagi keskvõimuga ja see on tekitanud õigusliku probleemi.

Romann sõitis Iraagi põhjaossa kurdide poolt kontrollitud territooriumile, et vahistada noor asüülitaotleja, keda süüdistati 14-aastase Susanna Feldmani vägistamises ja surnukskägistamises.

Kahtlustuste kohaselt sooritas 20-aastane Ali Bashar kuriteo sel kevadel, kui elas Saksamaal põgenike varjupaigas. Vahetult pärast väidetava kuriteo sooritamist põgenes mees koos perega tagasi Iraaki.

Ali Bashar toimetati tagasi Saksmaale 10. juunil.
Ali Bashar toimetati tagasi Saksmaale 10. juunil. Foto: HASAN BRATIC / AFP / Scanpix

Iraagi Kurdistani võimud pidasid mehe Saksa kolleegidelt saadud vihje alusel peagi kinni ning kui politseijuht Romann piirkonna pealinna Erbilisse saabus, anti kahtlustatav kohalikus lennujaamas sakslastele üle.

Iraaklane viibib Saksamaal vahi all, ta on 14-aastase tüdruku mõrva üles tunnistanud ja teda ootab kohtuprotsess. Lisaks kahtlustatakse, et ta vägistas põgenike varjupaigas 11-aastaste tüdruku.

Paraku ei leppinud Saksa ametivõimud iraaklase üleandmises kokku Iraagi keskvõimuga. Seetõttu paistab nagu oleks politseijuht reisinud Iraaki eraisikuna ja vahistanud iraaklase ilma loata. Sel põhjusel alustas Saksamaa prokuratuur Romanni suhtes eeluurimist. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles