Estonian Literary Magazine’i sügisnumber saabus koos uue rubriigi ja kodulehega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Literary Magazine.
Estonian Literary Magazine. Foto: Raamat

Ajakirja Estonian Literary Magazine sügisnumbris arutleb Vahur Afanasjev inimese koha üle maailmas ja räägib Peipsiveere elust, Viivi Luik selgitab, miks oleks hea Eestist ära käia, Hasso Krull süveneb Aare Pilve pilvede poeetikasse ja Maarja Kangro analüüsib auhinnakultuse olemust. ELMis on ka uus rubriik «Täiuslik päev», mille avaloo autor on Eva Koff.

Eesti Instituudi ingliskeelne kirjandusajakiri jõuab Eesti kirjandust tutvustama nii Göteborgi, Frankfurdi ja Turu raamatumessidele kui ka kõigi teiste soovijate lugemislauale. Lisaks on ajakirja võimalik nüüd lugeda värskelt veebilehelt elm.estinst.ee.

«Uuestisünd, ülestõusmine, nirvaana – religioon pakub palju võimalusi uskuda, et on midagi suuremat, kaunimat, puhtamat kui inimene. Midagi väljaspool ajalikku elu ja inimmõistust, mille poole ometigi saab liikuda, hästi pingutades ehk kohalegi jõuda. Aga kõige olulisem on inimene [...] Mul on üks elu ja üks surm. See mõte on ränk, ent seda selgem on, kui palju peab endast ja teistest hoolima,» sõnab Vahur Afanasjev Holger Kaintsile antud intervjuus.

Inimese olulisusest kõneleb ka Viivi Luik vestluses Aija Sakovaga: «Üks asi, mida inimene teada saab, kui ta on mujal elanud, on see, et järsku saab selgeks, et igas maailma punktis võib olla inimene, ükskõik mis nahavärviga või ükskõik mis soost või ükskõik mis konfessioonist, kellest võib ühel päeval sõltuda sinu elu.»

Lisaks meenutab Adam Cullen kevadist Londonis toimunud EstLitFesti, Kadri Hinrikus kõneleb laste omailmast ja olemasoleva üle rõõmustamisest ja Mihkel Seeder annab ülevaate uuemast Eesti draamakirjandusest. Lõpetuseks ikka raamatututvustused.

Eestis võib ELMi leida suurematest raamatukogudest ja raamatupoodidest, Tartus Krisostomuse raamatupoest (Raekoja plats 11), Tallinnas raamatupoest Puänt (Telliskivi 60a/1) ja Eesti Instituudi kontorist (Suur-Karja 14).

Estonian Literary Magazine ilmub alates 1995. aastast, ajakirja väljaandmist toetavad Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital. Ajakirja toimetaja on Berit Kaschan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles