Paavo Russak: tudengikorvpalliga pole Tartul võimalik tippu naasta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallitreener Paavo Russak.
Korvpallitreener Paavo Russak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Endine Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna peatreener ning mängijana 1977. ja 1978. aastal Eesti meistriks tulnud Paavo Russak kirjutab tänases Tartu Postimehes avaldatud arvamusloos, et Tartu Ülikooli poolt korvpallimeeskonnale valitud tee on piiratud võimalustega.

«Ka heal tudengikorvpallil puuduvad mehhanismid ja vahendid, et mängijaid kinni hoida (kui mängija ei ole enam tudeng). Kui korvpall muutub elatusvahendiks, hakkavad kehtima profispordi reeglid ja siin raha kas on või ei ole,» kirjutab hooajal 2005-06 Rocki Eesti meistrivõistlusel hõbedale tüürinud ja abitreenerina kolm meeste Eesti meistritiitlit võitnud Russak.

«Korvpalluri aeg ja terviseressurss (põlved jne) tippkorvpallis tegutsemiseks on piiratud ja talle ei saa kuidagi ette heita missioonitunde puudumist, kui noormängijana seab kõrgemaid eesmärke ning otsib tugevamat klubi ja liigat.

See tähendab, et kui meie noored viie-kuue aasta pärast on ikka veel tudengikeskses meeskonnas, siis see ongi nende tase. Tartu ülikooli praegune idee ehitada üles Tartu ja üliõpilasmängijate keskne meeskond toimib Eesti liiga tasemel ja mängijad tunnetavad selle ära. Kellel tiivad vähegi kannavad, see läheb ja otsib suuremaid väljakutseid,» kirjutab Russak.

Tartu Postimehes avaldatud Russaku arvamusartiklit saab täispikkuses lugeda siit.

Tartu Ülikooli meeskond loobus täna algava hooaja eel kogenud profimängijatest ja valis edasiseks teeks üliõpilaskorvpalli. Meistrivõistlustele minnakse koosseisuga, kus üle 19 aasta on vanust vaid neljal mängijal (Julius Kazakauskas, Kent-Kaarel Vene, Kregor Hermet ja Rain Raadik).

Russak kuulub septembri alguses avalikkuse ette tulnud initsiatiivgruppi, kes sõnastasid oma eesmärgina kõrgemate ambitsioonidega Tartu esindusmeeskonna taastamise. Grupi eestvedajaks on Tanel Tein, sinna kuulub ka endine Rocki mänedžer Meelis Pastak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles