Ajaleht: tuvastati kolmas Salisbury rünnakuga seotud Vene ohvitser (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses närvimürgiga Novitšok mürgitatud Sergei Skripali kodu Salisbury linnas.
Märtsi alguses närvimürgiga Novitšok mürgitatud Sergei Skripali kodu Salisbury linnas. Foto: Ben Mitchell / PA Wire/PA Images / Scanpix

Ajalehe The Telegraph andmetel on Briti politsei terrorismivastane üksus tuvastanud kolmanda Vene luureteenistuse (GRU) ohvitseri, keda kahtlustatakse Salisbury närvimürgirünnakus.

Väidetavalt tuvastati GRU ohvitser, kes viis ellu närvimügirünnakule eelnenud luuremissiooni. Arvatakse, et mees külastas Salisbury linna ja aitas rünnakut planeerida.

«Märtsis aset leidnud rünnakut uurivad inimesed on mehe tuvastanud,» kirjutati ajalehes, aga kahtlusaluse nime ei avalikustatud.

Ühendkuningriigi võimud teatasid septembri alguses, et on tõestanud kahe Venemaa Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi luurepeavalitsuse (GRU) ohvitseri seotuse endise spiooni Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisega märtsis närvimürgiga Novitšok.

Suurbritannia politsei kuulutas Venemaa kodanikud Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovi üle Euroopa tagaotsitavaks ning avaldas pildid kahtlusaluste passidest. Eile sai kinnitust kahtlus, et tegemist võib olla meeste varjunimedega. Nimelt selgus, et Boširovi tegelik nimi on Anatoli Tšepiga ja tegemist on tõepoolest GRU ohvitseriga.

Sergei Skripal ja tema tütar Julia mürgitati märtsi alguses Suurbritannias närvimürgiga Novitšok. Ohvrid viidi mõlemad Salisbury haiglasse, kus nende seisund oli mitme nädala vältel kriitiline.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles