Äriregistris toimuv on täiesti jabur!

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupik.
Tupik. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Äriregistris toimuv on täiesti jabur – tegelike kasusaajate esitamise nõue sellisel kujul on massiline bürokraatlik koormus, millel pole mingit mõtet, rääkisid BaltCapi partner Kristjan Kalda ja EllexRaidla partner Sven Papp Äripäeva raadiosaates "Isemajandav Eesti".

Oktoobri lõpuks peavad kõik Eesti äriühingud esitama äriregistrile andmed tegeliku kasusaaja kohta, olgu tegemist ühemehefirmade või suurkontsernidega. Andmete esitamata jätmine või valeandmete esitamine toob kaasa rahatrahvi kuni 32 000 eurot.

Muuhulgas nähakse Kalda sõnul ette, et neid andmeid ei tohi kasutada näiteks oma kliendi tausta uurimiseks. „Nii oled sa sunnitud andmeid esitama, aga kasutada neid keegi ei tohi. See on täiesti jabur, mis äriregistris toimub! Lihtsalt massiline bürokraatlik koormus, ilma igasuguse mõtteta,“ rääkis Kalda.

Ka Papp nõustus, et see nõue ei lahenda suures plaanis midagi. „Hoidku jumal, seal on ka tohutult suured trahvid! Kui ka neid hakatakse usinalt sisse kasseerima, siis saame mitmendat korda ajalehtede kaanele,“ märkis Papp.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles