Hamilton valitses teist vabatreeningut, Vettel jälle hädas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: jegor Alejev/TASS/Scanpix

Sel nädalavahetusel Venemaal Sotši ringrajal peetava vormel 1 etapi teisel vabatreeningul näitas parimat aega MM-sarja üldliider Lewis Hamilton. Tema ainus rivaal Sebastian Vettel Ferraril oli aga taas hädas.

Hamilton edestas võistkonnakaaslast Valtteri Bottast 0,199 sekundiga. Sessiooni lõpus spini teinud Vettel oli alles viies, kaotades britile 0,543 sekundiga. Sakslane ei saa endale enam eksimusi lubada, sest kuus etappi enne hooaja lõppu jääb ta Hamiltonist maha 40 punktiga, saadaval on aga veel maksimaalselt 150 punkti.

Esimesel vabatreeningul oli Vettel küll Hamiltonist 0,33 sekundit kiirem, kuid kasutas pehmeimat võimalikku ehk hüperpehmet rehvisegu. Hamilton sõitis aga oma aja välja ultrapehmetel rehvidel. Tõsi, vabatreeningute põhjal pole võimalik lõplikke jõuvahekordi veel paika panna, kuid on selge, et tõenäoliselt ühe boksipeatusega läbitaval etapil on stardikoht väga tähtis.

Kolmanda-neljanda aja said Red Bulli sõitjad Max Verstappen ja Daniel Ricciardo, kes stardivad pühapäeval aga rivi lõpust, sest mõlema mehe autol vahetati mootoriosi ja nad on juba hooajaks lubatud uuenduste limiidi ületanud. Sama saatus ootab Honda mootoreid kasutavaid Toro Rosso mehi ning McLareni sõitjat Fernando Alonsot. Vähemalt suutis Pierre Gasly uue mootoriga tõsta Toro Rosso lihtsurelikest peaaegu parimaks, kaotades seitsmenda aja saanud Force India mehele Sergio Perezile kõigest 0,015 sekundiga. Üheksas oli Gasly järel teine Force India sõitja Esteban Ocon, kes jäi kaasmaalasele alla 0,01 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles