Politseinikud sundisid lubadeta ja peatumismärguannet eiranud tsiklimehe peatuma (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetusse sattunud mootorratas. Pilt on illustratiivne.
Liiklusõnnetusse sattunud mootorratas. Pilt on illustratiivne. Foto: Lääne prefektuur

Politseinikud sundpeatasid täna pärastlõunal Särevere alevikus mootorratturi, mille juht eiras talle antud peatumismärguannet. Juhi kontrollimisel selgus, et tegemist on 18-aastase juhtimisõiguseta noormehega, keda on varem korduvalt karistatud autoga juhtimisõiguseta sõitmise eest.

Paide patrullpolitseinikele jäi täna pärastlõunal Järvamaal Särevere alevikus silma mootorratas Honda, mille välimus tekitas politseinikes kahtluse, et see pole tehniliselt korras. Politseinikud andsid Türi-Arkma maanteel mootorratturile peatumismärguande, millele juht ei reageerinud. Patrull asus ratturile järele sõitma.

Särevere alevikus Aia tänava juures oleval haljasalal otsustasid politseinikud ratturi peatuma sundida, keerates talle politseisõidukiga ette. Sõidukiirused ei olnud suured ja mõlemad sõidukid said peatamise käigus väiksemaid kahjustusi.

Paide politseijaoskonna välijuht Raimond Innos ütles, et tal on kahju näha nii hoolimatut liikluskäitumist. «Politsei peatumismärguande peale tuleb igal juhul seisma jääda. Mööda linnatänavaid politsei eest põgenedes seatakse ohtu kõik teised liiklejad,» rääkis Innos.

«Juhti on juba varasemalt kaks korda karistatud autoga juhtimisõiguseta sõitmise eest. Kahjuks pole mees õppust võtnud ja nagu selgus, eirab endiselt ühiskonnas kokkulepitud reegleid,» lisas Innos.

18-aastane noormees peeti kahtlustatavana kinni ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlus sõiduki süstemaatilise juhtimise eest juhtimisõiguseta.

Politseinikud sundisid tsiklimehe peatuma.
Politseinikud sundisid tsiklimehe peatuma. Foto: Lääne prefektuur
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles