Parteid kavandavad valimisprogrammidesse erinevaid maksumuudatusi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogus esindatud erakonnad kavandavad valimisprogrammidesse erinevaid maksumuudatusi, mis puudutavad näiteks tulumaksuvaba miinimumi, sotsiaalmaksu või aktsiisi, aga kavandatakse ka varamaksu.

Erakondade kinnitusel on nende valimisprogrammid valmimas, kuid nad soostuvad nimetama peamisi maksumuudatusi, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Reformierakond lubab taastada kõigile ühetaolise maksusüsteemi ja Isamaa pakub maksurahu, lubades makse mitte tõsta, vaid ainult langetada. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond lubab langetada käibemaksu, kuhu fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul läheb praegu suurim osa vaesema elanikkonna sissetulekust ning Vabaerakond peab Eesti suurimaks probleemiks kõrgeid tööjõumakse ning varamaksude puudumist. Keskerakond lubab maksurahu energiamaksudele ja sotsiaaldemokraadid lubavad tulumaksuvaba miinimumpalka.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles