Galerii: Indoneesias nõudsid maavärin ja hiidlaine vähemalt 844 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel Indoneesia Sulawesi saart tabanud võimsa maavärina ja hiidlaine tõttu sai surma vähemalt 844 inimest, teatasid ametnikud täna.

Võimuesindajate hinnangul võib ohvrite arv veelgi kasvada, sest purustustest pole veel täielikku ülevaadet. Päästjatele saadeti appi armee.

Katastroofi tõttu on piirkonnast põgenenud ligi 50 000 inimest.

Sulawesi saare keskosas tabas võimsast maavärinast vallandunud kolme meetri kõrgune hiidlaine ööl vastu laupäeva kaht linna ja mitut küla. Kesk-Sulawesi provintsi pealinnas Palus on purunenud kümned hooned.

350 000 elanikuga Palu asub kitsa lahe suus, mis ilmselt võimendas hiidlaine jõudu.

Palu lähedal asuvas Donggala linnas varises kokku suur sild üle jõesuu.

Palu lennuvälja lennurajad ja lennujuhtimistorm said kannatada, kuid Nugroho sõnul on päästelennukitel võimalus maanduda.

Indoneesia president Joko Widodo ütles ööl vastu eilset, et valitsuse tegevust katastroofis koordineerib julgeolekuminister, päästetöödel osalevad riigi relvajõud.

ÜRO kõneisik Stephane Dujarric ütles, et maailmaorganisatsioon on valmis vajadusel Indoneesiale abi osutama.

Sel suvel tabas Indoneesia Lomboki saart mitu maavärinat, milles hukkus kokku enam kui 500 inimest. 2004. aasta detsembris vallandas maavärin magnituudiga 9,1 Indoneesia läänerannikul hiidlaine, milles sai kümnekonnas riigis surma 230 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles