Mehhiko jõuk tappis pedofiilias kahtlustatud politseiniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politseinikud.
Mehhiko politseinikud. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS / Scanpix

Sajaliikmeline Mehhiko jõuk valas politseiniku üle bensiiniga ja süütas ta põlema, mees hukkus sündmuskohal.

Hidalgo osariigi prokuröride sõnul ründas jõuk kohalikku politseinikku neljapäeval Metepeci linnas ja võttis lisaks politseinikule pantvangi veel kolm meest. 

Nad peksid mehi linnaväljakul kaigaste ja rusikatega, seejärel süütati üks meestest põlema. Praegu pole teada, kas politseinik täitis ametikohustusi ja kas ründajad oli mehe ametist teadlikud.

Väidetavalt ärgitati jõuku meeste vastu vägivalda kasutama öeldes, et mehed plaanivad lapsi röövida ja ära kasutada. Politsei sõnul uuritakse võimalikku kuriteole ärgitamist samuti väärteona, mida on võimalik karistada.

Tihti levivad sellised viha õhutavad kuulujutud sotsiaalmeedias ja politsei on palunud neid mitte uskuda. 

2004. aastal peksis jõuk Mehhikos kaht ametnikku ja põletas nad surnuks, kuna mehi oli nähtud lastest pilti tegemas. Hiljem selgus, et ametnikud tegelesid kuriteojuhtumi uurimisega.

2015. aastal peksti surnuks kaks küsitlusi läbi viinud meest. Neid kahtlustati plaanis lapsi röövida, aga tegelikult korraldasid nad küsitlust tortillade tarbimise kohta.

Käesoleva aasta augustis süüdati jõugu poolt põlema kaks meest, kes otsustasid tarbida alkoholi koolihoone lähedal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles