Galerii: Erdoğani toetajad ja vastased kogunesid Saksamaa tänavatele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal visiidil viibiv Türgi president Recep Tayyip Erdoğan avab täna Kölnis Euroopa ühe suurema mošee, tänavatele on kogunenud nii poolehoidjaid kui vastaseid.

Kölnis oodatakse tänavatele kuni 10 000 meeleavaldajat, kes protestivad inimõiguste ja ajakirjandusvabaduse rikkumise ja kurdide kohtlemise vastu Türgis. Täna hommikul oli Reini jõe kaldale kogunenud umbes 300 inimest, kes kandsid plakateid kirjaga «Erdoğan pole teretulnud».

«Ma tahan olla hääl nende inimest jaoks, kes Türgis tänavatele tulla ei saa, sest nad on vahistatud, tapetud või mõnel muul moel allasurutud,» ütles Šveitsist Kölni sõitnud 30-aastane Türgi päritolu Cansu. «Erdoğani arvates on terrorism kõik, mis erineb tema arvamusest.»

Samal ajal on avatava mošee juurde kogunenud hulk Erdoğani toetajaid. 

Kölni politsei teatel lubatakse julgeolekukaalutlustel Kölni mošee avamisele maksimaalselt 5000 inimest. 

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtumisel Berliinis.
Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kohtumisel Berliinis. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Erdoğan lõpetab mošee avamisega kolmepäevase riigivisiidi, mille eesmärk on parandada kaks aastat väldanud pingete järel suhteid Berliiniga.

Eilse kohtumise järel kantsler Angela Merkeliga märkisid mõlemad riigijuhid huvi ettevaatliku lähenemise vastu, kuid Merkel rõhutas suurte erimeelsuste säilimist kodanikuõigustes ja teistes küsimustes.

Saksamaal elab ligi kolm miljonit Türgi päritolu inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles