Oslo roheline mõtteviis on punane rätik autojuhtidele

Pierre-Henry Deshayes, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur Oslo kesklinnas. Pärast erasõidukite väljatõrjumist on kaherattalistel seal palju suurem liikumisvabadus. 
Jalgrattur Oslo kesklinnas. Pärast erasõidukite väljatõrjumist on kaherattalistel seal palju suurem liikumisvabadus. Foto: Fredrik Varfjell/AFP/Scanpix

Liikudes kindlameelselt rohelisema eluviisi poole, suruvad Oslo võimud tasapisi, kuid järjekindlalt autojuhte kesklinnast välja, vihastades sellega neid, kes leiavad, et nn sõda autodele piirab lausa inimeste isikuvabadusi.

«Peame andma linna tagasi inimestele, nii et lapsed saaks turvaliselt mängida, et eakatel oleks rohkem pinke, millel istuda,» põhjendas autoliikluse piiramist Oslo linnavolikogusse kuuluv Hanna Marcussen, seistes Norra pealinna raekoja ees munakiviväljakul, mis alles hiljuti suleti sõidukitele.

«Selle saavutamiseks on vaja saada lahti autodest, mis võtavad enda alla üleliia ruumi,» ütles roheliste parteisse kuuluv volinik, kes vastutab Oslos linnaplaneerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles