Tegelike kasusaajate kibedad päevad (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vari
Vari Foto: SCANPIX

Advokaadid kirjeldavad tegelike kasusaajate esitamise nõuet, mille tähtaeg kukub oktoobri lõpus, kui jaburat reeglit, mis toob palju bürokraatiat. Ettevõtjad ise jäävad vaoshoitumaks ja lubavad tähtajaks asja endale selgeks teha, kirjutas Äripäev.

Tegelike kasusaajate esitamise nõue tekitab piisavalt probleeme, et peavalu põhjustada, rääkis advokaadibüroo Ellex Raidla partner vandeadvokaat Ermo Kosk.

Kosk ütles, et üks probleemsemaid ettevõttegruppe on välismaised börsifirmad, millel on Eestis tütarettevõte. «Nende puhul peavad juhatuse liikmed esitama Eesti ettevõtjaportaalis andmeid, kuigi neil pole juba tehniliselt sellele portaalile ligipääsu,» rääkis Kosk. «Nad peavad siis volitustega siinsete advokaadibüroode ja notarite vahendusel püüdma andmeid esitada.»

Saksa börsiettevõtte Heidelberg Tsement tütarettevõtte Kunda Nordic Tsement juhatuse liige Meelis Einstein tunnistas, et tema ettevõte pole suutnud veel tegelikke kasusaajaid deklareerida.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles