Vene valitsus ihkab oma F1-tiimi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F1-sarja üks juhte, Ross Brawn rääkimas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Võistlusrajal toimuvat jälgib asepeaminister Dmitri Kozak.
F1-sarja üks juhte, Ross Brawn rääkimas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Võistlusrajal toimuvat jälgib asepeaminister Dmitri Kozak. Foto: Mihail Klimentjev/Sputnik/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel väisas F1-sari juba viiendat korda Venemaad. Riigi asepeaminister Dmitri Kozaki sõnul ei pruugi olla kaugel aeg, kui Venemaal on suisa oma F1-tiim, vahendab Tass.

Kozin rääkis Sotšis toimunud GP-nädalavahetuse jooksul mitmete Vene autotootjatega ja mees ei näe probleemi, miks ei võiks nood F1-sarjas võistelda. «Me rääkisime plaanidest aastani 2024, aga ma ei usu, et see selleks ajaks võimalik on. Arvan, et kümne aastaga saab selle tehtud,» sõnas poliitik.

«Ma tean, et Venemaal on mootorispordifänne, rikkaid ärimehi, kes on valmis investeerima Venemaa F1-meeskonna loomisesse,» lisas Kozin. «Loodame, et selline meeskond lõpuks tekib. Ma usun, et me räägime juba praegu selle tiimi loomisest, sest taristu on selle jaoks siin loodud.»

Tass küsis uudise jaoks kommentaari ka Venemaa suurima autospordiarendaja SMP Racingu juhilt Boriss Rotenbergilt, kes jahutas asepeaministri indu: «(Vormelitiimi sünd) sõltub paljudest faktoritest. Hetkel ei näe ma seda juhtumas.»

Venemaa on F1-sarjas olnud tegelikult juba kaks korda tiimina esindatud – 2006. aastal võistles Vene lipu all Midlandi meeskond ja vahemikus 2012-14 Marussia tiim. Vene autotootjatega neil aga suuremat sidet polnud.

Kõige lähemal on ringrajaspordis maailma tippu kuulumisele olnud Vene autotootjatest Lada, kes võistles aastaid kereautode MMil (WTCC).
Kõige lähemal on ringrajaspordis maailma tippu kuulumisele olnud Vene autotootjatest Lada, kes võistles aastaid kereautode MMil (WTCC). Foto: Mihhail Japaridze/TASS/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles