Kataloonia iseseisvusmeelsed tõkestavad referendumi aastapäeval liiklust (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad blokeerisid Barcelonas tänavad.
Meeleavaldajad blokeerisid Barcelonas tänavad. Foto: EPA / Scanpix

Kataloonia separatistid tõkestavad täna mulluse iseseisvusreferendumi aastapäeval regioonis maanteid, rongiliiklust ja suuremaid tänavaid.

Tänastele protestidele kutsus sotsiaalmeedias üles eelmise aasta referendumi järel loodud grupeering Vabariigi Kaitsekomitee.

Barcelonast põhja pool Gironas blokeerisid sajad aktivistid raudtee, politsei üritab takistada uute meeleavaldajate juurdepääsu raudteejaama.

Iseseisvusmeelsed täna hommikul raudteerööbastel. 
Iseseisvusmeelsed täna hommikul raudteerööbastel. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix

Ajakirjanduse teatel on liiklus blokeeritud ka Kataloonia idaosast Prantsusmaa piirile viival AP-7 kiirteel ning Lleida ja Barcelona kesklinna tänavatel.

Möödunud aasta 1. oktoobril toimus Kataloonia Hispaaniast lahkulöömise referendum, milles osales Katalaania valitsuse sõnul 2,28 miljonit inimest ehk 43 protsenti hääleõiguslikest. Väidetavalt toetas iseseisvumist 90 protsenti hääletanutest.

Hispaania keskvõim nimetas rahvahääletust ebaseaduslikuks ja põhiseaduskohus andis korralduse see ära jätta. Kuid hääletus 1. oktoobril toimus kontrolli puudumisest ja Hispaania politsei vägivallast hoolimata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles