Eestimaa koolides algab pudruprogramm!

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natural healthy oatmeal mesh with berries
Natural healthy oatmeal mesh with berries Foto: Martina Kovacova / PantherMedia / Martina Kovacova

Kas teadsid, et 10. oktoobril on  rahvusvaheline pudrupäev? Ja et oktoobrikuu tervikuna on kuulutatud pudrukuuks? Eestimaa koolides viivad suuremad teraviljahelveste tootjad läbi pudruprogrammi. 

Keskmine eestlane tarbib umbes 73 kg teraviljatooteid aastas, mida on poole vähem kui rahvusvahelised tervishoiuorganisatsioonid soovitavad.

Et meie «pudruharjumusi» muuta ning tutvustada tervisliku toitumise ja pudru kasulikke omadusi, viivad suuremad teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless kolmandat aastat Eesti koolides läbi pudruprogrammi.

10. oktoobril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist pudrupäeva ja oktoober on pudrukuu.

Eri uuringud kinnitavad, et pudrusöömine mõjub kasulikult seedimisele, toitainete omastamisele, kehakaalule ning leidub tõendeid, et pudrusõbrad võivad elada kauem neist, kes pudru peale viltu vaatavad. 

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta Eesti laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, tutvustada õigeid toitumisvalikuid ja propageerida hommikupudru söömist.

Programmi ajal saavad klassid koos õpetajaga katsetada koolides pudruretsepte ja leiutada enda oma.

Pudrukuu programmiga saavad liituda kõik 1.–4. ja 5.–8. klasside õpilased, kelle õpetaja registreerib klassi lehel www.pudruprogramm.ee.

Igale osalevale lapsele paneb Veski Mati ja Herkuless välja teravilju tutvustavad õppematerjalid koos retseptiraamatu, diplomite ja kingitustega.

Pudrukuu programmile on oma toetuse andnud Daniel Viinalass, Getter Jaani, Merle Liivak, Kristel Aaslaid, Merilin Taimre ehk Paljas Porgand, Kristina Lauri ja Eesti Jalgpallikoondis.

Võitjaklass selgub loosi tulemusena ja saab auhinnaks meeleoluka õhtu koos armastatud staaridega Solarise Vapianos 31.10.

Balti Veski AS pakub Veski Mati kaubamärgi all täna Eesti suurimat kuivainete tootevalikut ja on Baltimaade suurima teraviljakontserni Baltic Mill koosseisus.

Herkulessi valikus on olnud enam kui 20 erinevat teraviljahelveste toodet juba üle 60 aasta.

Kas teadsid, et:

Süües väikese kausitäie (28 g) jagu täisterahelbeid päevas, väheneb tõenäosus surra südamehaigustesse üheksa protsenti, näitab 2015. aastal Ameerikas tehtud uuring. 

Sama uuringu järgi on noortel, kes söövad regulaarselt kaeratooteid, 50 protsenti väiksem tõenäosus kalduda ülekaalulisusele.

Soomes tehtud uuringu kohaselt võib kaerahelveste lisamine väikelaste menüüsse aidata ennetada püsiva astma väljakujunemist lastel ja noortel. 

Niisiis – alustagem päeva hommikupudruga! Muide, ka kõht püsib sel moel kauem täis ning päev on igati energilisem!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles