Tallinna Linnateatris esietendub suhtelugu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Remmel Tallinna Linnateatri lavastuses «Valmisolek on kõik».
Liis Remmel Tallinna Linnateatri lavastuses «Valmisolek on kõik». Foto: Siim Vahur/Tallinna Linnateater

Laupäeval, 6. oktoobril jõuab Tallinna Linnateatri Hobuveskis publiku ette Mehis Pihla lavastus «John». Tegemist on Tallinna Linnateatri 54. hooaja esimese esietendusega.

«Johni» keskmes on Jenny ja Elias, kelle mõneaastases kooselus on kätte jõudnud heitlikud ajad. Õhus on suured ja väikesed valed, mõistmatus, haavumised. Sellegipoolest püüavad noored oma suhet taas kokku lappida. Pärast tänupüha tähistamist Jenny lapsepõlvekodus Ohios otsustavad nad tagasiteel New Yorki veeta paar päeva ajaloolises Gettysburgi linnakeses, mida Ameerika kodusõja huviline Elias on alati külastada igatsenud. Nad peatuvad väikeses võõrastemajas, mida peab üksildane vanem naine. Üksildus on teema, mis puudutab kõiki selle näitemängu tegelasi, üksijäämine võib olla justkui kummitav painaja, mis tekitab hirmu, aga samas ka miski, mis toob vabadust ja rahu.
Lavastuses mängivad Liis Lass, Märt Pius, Anu Lamp ja Helene Vannari.
Lavastaja on Mehis Pihla (Eesti Draamateater).
Näidendi autor on Annie Baker, tõlkija Triin Sinissaar.
Lavastse kunstnik ja valguskujundaja on Kristjan Suits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles