Järelvaadatav: haigekassa hakkab rahastama eraarsti juures käimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eriarstiabi riigihanke võitnud erakliinikutel algab tänasest haigekassaga uus kolmeaastane lepinguperiood. Haigekassa korraldab sellel teemal täna kell 13.45 pressitunni, millest Postimees teeb otseülekande.

Haigekassa eesmärk on hanke tulemusena pakkuda inimestele võimalust käia haigekassa rahastuse toel lisaks haiglatele ka eraarstide juures. Eesti kõige suurema, 46 miljoni eurose meditsiiniteenuste riigihanke tulemusena peaks alates tänasest tööle hakkama suur osa Eesti erakliinikuid ning pooltega neist on juba lepingud olemas, kuid samas on käimas 17 vaidlust.

Haigekassa lubas, et kõik, kes on järjekorras, saavad oma arsti juurde, ka siis, kui kliinik jäi lepingust ilma. «Kui inimene on järjekorras, siis kokkulepitud ajal ta saab arstile pöörduda,» kinnitas haigekassa nõukogu liige Maivi Parve pressitunnil. 

«Me palusime lepinguta jäänud raviasutustelt tagasisidet, mitu inimest on ravijärjekorras ja siis sõlmime nendega lepingu, et nad saaksid ravil ära käia,» lisas Parve. Vastuseid ootab haigekassa 8. oktoobrini. 

N-ö järjekorra väljaostmine on haigekassa poolt piiratud nii, et polikliiniku vastuvõtu puhul kehtib see kuue kuu jooksul, päeva- ja statsionaarse ravi korral kuni aasta. Kui on tegu keerulisema juhtumiga, siis on võimalik ka pikem järjekorra väljaostmine. Parve sõnul on juba täna teada, et seda on vaja teha näo- ja lõualuukirurgias.

Erand tehakse ka rasedatele, kes saavad kuni sünnituseni oma senise arsti juures käia.

Harju- ja Tartumaal lubab haigekassa osta ravijuhte juurde Tallinna ja Tartu suurhaiglatelt, et nad avaksid täiendava vastuvõtu, kuni keeruline olukord selgineb.

Postimees vabandab otseülekande halva kvaliteedi pärast, mis oli tingitud tehnilistest probleemidest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles